Ahoj, hledám někoho k sobě, ve dvou (nejlepší kombinace) nebo max ve čtyřech lidech 🚶‍♀️ 🚶‍♂️ 🚶‍♀️ 🚶‍♂️ Rád chodím 🚶‍♂️, cestuju 🚂 🚌🏍✈️ Jsi dobrodružné povahy? Napiš email. Navštívil jsem už pár kontinentů, nějaké zkušenosti mám (ty mít tak moc nemusíš). Pokud zvládaš základy RU jazyka, bude se hodit. Rád bych uspořádal cestovačku, po Rusku s batohem a stanem na cca 30 dnů (např. od června), dle dohody (kombinace vlak a letadlo). Vízum a Ruské pojištění výřídíme společně (nově je to lepší). Nejsem proti se domluvit co navštívit (mám už hrubý plán). Rád bych dal nějakou tu přírodu ale i viděl památky ve městě atd. Někde hostel, jinde spaní venku (batoh a spacák nutnost). Samozřejmě že využijeme i místní dopravu v různé kombinaci. Jsi pohybově aktivní (nejlíp nekuřák-čka), nevadí ti chodit s batohem (aktivně opravdu někde chodíš). Určitě osobní sraz, klidně někde popojedu 🚂 a jsem z Prahy (37 let). email napiš:  templekiwi (zavinac) gmail (tecka) com      .

Rusko 2026 (na 30 dnů a odjezd dle dohody)

Založil(a) ve fóru Hledám spolucestujícího

Njord napsal(a):

[citace="mxp"]

Myslím, že to bude fajn výlet. Pro inspiraci s plánováním doporučuju se na YT podívat na Eli from Russia.

Největší opruz je s placením. Ale jsou způsoby, jak to vyřešit, aby nebylo nutné tahat s sebou celou dobu všechno v hotovosti.

Zalozim RU kartu, mam zjisteno, ale stejne i hotovost je dobra, protoze muze to zlobit nebo nemusi nekde platba jit. Technicky to mam promyslene, divam se i na RU weby co udajne jsou blokovane, ono se toho napise a potom je to jinak. Spal jsem jako luxusni bezdomovec pod sirakem na Zelandu, Australii, v Cine a taky to slo. 

[/citace]

Tam budeš trochu něco jiného než bezďák.

3 Citovat

Fascinuje mě ta argumentace, že se člověk musí jet ‚podívat na vlastní oči‘, protože média prý lžou. Zkusme si tu logiku přenést do roku 1941 . Tehdy by se taky našli lidé, co by řekli: ‚Nesmíte věřit všemu, co píšou v Londýně, jedu se podívat do Berlína, abych si udělal vlastní obrázek.‘ Jenže v totalitním režimu uvidíte jen ty kulisy, které vám dovolí vidět – kavárny a metro, ne rakety dopadající na sousední stát.

​Ale nejde jen o morálku. Tady jde o základní pud sebezáchovy:

• Seznam nepřátel: Česko je na oficiálním ruském seznamu nepřátelských států. Pro tamní režim nejste hosté, ale reprezentanti nepřítele.
  • Státní únosy: Rusko dnes funguje jako teroristický stát, který sbírá rukojmí na výměnu. Je jim úplně jedno, že jste jen ‚turista‘. Pokud budou potřebovat z evropského vězení vytáhnout nějakého svého usvědčeného vraha nebo špiona, klidně vám do kapsy podstrčí flashku nebo gram trávy a udělají z vás špiona na 20 let.
  • Výměnné zboží: Jedete tam s pasem země, kterou nenávidí. V jejich očích nejste cestovatel, ale potenciální kus masa, který se dá směnit za ruského zločince chyceného na Západě.

​Skutečně stojí to ‚vlastní poznání pravdy‘ za to, že se stanete figurkou v jejich politické hře? Propaganda jim nevadí, to už víme, ale riskovat kriminál v zemi, kde právo neexistuje, jen kvůli fotce z Rudého náměstí v době, kdy ta samá země už čtyři roky vraždí sousedy, to už není odvaha, ale naprostá ztráta soudnosti.

28 Citovat

Nejste s Ahmadem Masúdem náhodou registrovaní partneři?

Proč máte potřebu tady někoho vysírat a trousit tu svoje moudra? Chcete s ním jet? Ne. Já a spousta dalších asi také ne, ale ať jede, zkusí si to a o co jde? Žít a nechat žít. Co se to tu s vámi děje??

3 Citovat

Vladimír38 napsal(a):

Fascinuje mě ta argumentace, že se člověk musí jet ‚podívat na vlastní oči‘, protože média prý lžou. Zkusme si tu logiku přenést do roku 1941 . Tehdy by se taky našli lidé, co by řekli: ‚Nesmíte věřit všemu, co píšou v Londýně, jedu se podívat do Berlína, abych si udělal vlastní obrázek.‘ Jenže v totalitním režimu uvidíte jen ty kulisy, které vám dovolí vidět – kavárny a metro, ne rakety dopadající na sousední stát.

​Ale nejde jen o morálku. Tady jde o základní pud sebezáchovy:

• Seznam nepřátel: Česko je na oficiálním ruském seznamu nepřátelských států. Pro tamní režim nejste hosté, ale reprezentanti nepřítele.
  • Státní únosy: Rusko dnes funguje jako teroristický stát, který sbírá rukojmí na výměnu. Je jim úplně jedno, že jste jen ‚turista‘. Pokud budou potřebovat z evropského vězení vytáhnout nějakého svého usvědčeného vraha nebo špiona, klidně vám do kapsy podstrčí flashku nebo gram trávy a udělají z vás špiona na 20 let.
  • Výměnné zboží: Jedete tam s pasem země, kterou nenávidí. V jejich očích nejste cestovatel, ale potenciální kus masa, který se dá směnit za ruského zločince chyceného na Západě.

​Skutečně stojí to ‚vlastní poznání pravdy‘ za to, že se stanete figurkou v jejich politické hře? Propaganda jim nevadí, to už víme, ale riskovat kriminál v zemi, kde právo neexistuje, jen kvůli fotce z Rudého náměstí v době, kdy ta samá země už čtyři roky vraždí sousedy, to už není odvaha, ale naprostá ztráta soudnosti.

Hezky shrnuto. Jet na dovolenou do Ruska v roce 2026 je podobně rozumné jako jet na dovolenou na území Islámského Státu 10 let zpátky. Taky super nápad.

16 Citovat

Islamisti jsou horší, protože nepijou. Tam zůstaneš úplně na suchu, kdežto slovanský ruský bratr se s tebou vždy rád napije. 

14 Citovat

To s tím ‚pitím se slovanským bratrem‘ zní sice jako z romantického filmu, ale realita v Rusku vypadá úplně jinak. Mám osobní zkušenost z Petrohradu, která mě z téhle nostalgie po ‚typickém ruském zážitku‘ dokonale vyléčila.

Ubytoval jsem se v levnějším hotelu státní organizace. V noci mě vzbudily rány – soused v opilosti brutálně mlátil svého kamaráda. Koupelna, kterou jsme měli společnou, byla celá od krve. Telefon na pokoji nefungoval, dovolat se pomoci nešlo. Když jsem se konečně rano dostal na vrátnici, reakce personálu byla typicky ruská: ‚Jsi velký chlap, tak jsi je měl zmlátit taky, co se bojíš?‘ Nakonec mě šoupli do pokoje, kde nefungoval záchod. A byl jsem rád.

8 Citovat

Bradley napsal(a):

Proč máte potřebu tady někoho vysírat a trousit tu svoje moudra? Chcete s ním jet? Ne. Já a spousta dalších asi také ne, ale ať jede, zkusí si to a o co jde? Žít a nechat žít. Co se to tu s vámi děje??

Možná tu mají lidi mozek a snaží se dotyčnému vysvětlit,  ze je to fakt debilní nápad. Ale kdo chce kam...

18 Citovat

Ať si každej jezdí, kam chce a v tomhle případě, ať tam radši i zůstane :) Stát by ale měl uvést seznam zemí odkud nebude občanům při jakékoliv nouzi pomáhat. Chceš, tak jeď, ale pomoc neočekávej. Absolutně s tím nesouhlasím.

22 Citovat

mxp napsal(a):

Myslím, že to bude fajn výlet. Pro inspiraci s plánováním doporučuju se na YT podívat na Eli from Russia.

Největší opruz je s placením. Ale jsou způsoby, jak to vyřešit, aby nebylo nutné tahat s sebou celou dobu všechno v hotovosti.

Založit účet v bance a doručení MIR platební karty trvalo vloni cca 15min. Nikam se nemuselo. Kurýr přijel na určené místo. 

0 Citovat

Bradley napsal(a):

Nic se neděje. Jen nám byl dán rozum. 

10 Citovat

Ahmad Masúd napsal(a):

Rusky mluvím plynně, ale naštěstí nejsem až takový kretén, abych tam jezdil zrovna v této době.

Hodně štěstí.

V jaké době? Doba je normální, rok 2026. 

0 Citovat

Pán hledá cestovatele a ne politického konzultanta nebo rusofoba. Rusko je nádherná země a nikdo jinde jsem nepotkal lepší lidi než v Rusku. V Jakutsku mi rodina v rozpadlé chajdě poskytla to nejlepší a vůbec nic za to neočekávali. Nicméně mám soudnost a za vše jsem zaplatit a ještě jsem jim dal více. Ti lidé v Rusku Vám nabídnou to nejlepší. Politika je politika a příroda, kultura jsou rozdílné pojmy. Tolik špíny, co sem píšete je neskutečné. Běžte se léčit rusofobové. Přeji panu cestovateli vše dobré a snad najde v této stoce diamant. 

5 Citovat

tuna napsal(a):

Založit účet v bance a doručení MIR platební karty trvalo vloni cca 15min. Nikam se nemuselo. Kurýr přijel na určené místo. 

Ano, to jsem myslel. Případně si nechat vystavit MIR kartu od YooMoney ještě před odjezdem.

1 Citovat

Jasně že lidi na příroda jsou v pohodě, ale stejně ať chceš nebo nechceš, tak budeš muset více či méně interagovat se státní mocí a stačí narazit na nějakého paranoidního velitele bezpečnostních složek někde v prdeli v Jakutsku, který se bude chtít blýsknout a může být velký problém. Ale ať si každý jede kam chce. 

Byl jsem takhle v roce 2017 v Íránu, úplně jiná doba, dohoda s EU a tak, nebyli jsme jako Češi vnímáni jako nepřátelé a přesto ta přítomnost toho režimu na každém rohu nebyla zrovna příjemná. Tajní na každém rohu, v bazaru v Teheránu, ve vlaku, kolem různých památek nebo prostě náhodně v ulicích. Nikdo z nich se k nám nechoval nepřátelsky, jen se prostě až moc detailně vyptávali na různé věci na které by se běžný kolemjdoucí rozhodně neptal. Místní je poznali na 100 metrů daleko a vyhýbali se jim. Jinak samozřejmě památky, příroda, lidé, všechno bylo skvělé jeden z mých nejlepších tripů. 

Na druhou stranu, když se nás pokoušeli několikrát podělat taxikáři, tak stačilo jen pohrozit policajtama (kteří v Teheránu nikdy nebyli daleko) a instantně zkrotli.

Ale prostě ten divný pocit, co s tebou bude, když se tam nějak znelíbíš tomu režimu, pocit, do jaké míry jsi sledovaný na každém rohu a tak. 

Každopádně v posledních letech už bych tam nejel ani náhodou.

9 Citovat

Crainer napsal(a):

Pán hledá cestovatele a ne politického konzultanta nebo rusofoba. Rusko je nádherná země a nikdo jinde jsem nepotkal lepší lidi než v Rusku. V Jakutsku mi rodina v rozpadlé chajdě poskytla to nejlepší a vůbec nic za to neočekávali. Nicméně mám soudnost a za vše jsem zaplatit a ještě jsem jim dal více. Ti lidé v Rusku Vám nabídnou to nejlepší. Politika je politika a příroda, kultura jsou rozdílné pojmy. Tolik špíny, co sem píšete je neskutečné. Běžte se léčit rusofobové. Přeji panu cestovateli vše dobré a snad najde v této stoce diamant. 

"Největším nepřítelem Rusů nejsou „rusofobové“ na Západě, ale oni sami. Tím, že podporují agresi, vlastnoručně vymazávají ruskou kulturu z mapy světa. Rusové se stali „rukojmími své vlastní historie“ a jejich probuzení bude nesmírně bolestivé, protože zjistí, že za ty roky „budování impéria“ nezbylo nic než krev a zmar".  Dmitrij Bykov (přední ruský spisovatel a publicista, kterého ovšem dnešní Rusko označilo za ‚zahraničního agenta‘ (inostrannyj agent). Dmitrij Bykov byl v Rusku odsouzen v nepřítomnosti v říjnu 2025 k 7 letům vězení v trestanecké kolonii.)

8 Citovat

Oni jsou ti Rusové takoví novodobí Mayové, co se rádi obětují a vlastně se tak zlikvidují úplně sami. 

2 Citovat

Kdo by si chtěl vyrazit na prodloužený víkend do Petrohradu, tak teď v dubnu má celkem slušný ceny (~400 ) Pegasus z Mnichova.

0 Citovat

Asi každý máme jinou představu o celkem slušné ceně. Ale to k ruském světu už patří... 400 € je celkem slušná cena na Kapverdy nebo střední Asie, dobrá do JV Asie, ale rozhodně ne za 2 hodinový let.

11 Citovat

Kajman77 napsal(a):

[citace="Bradley"]

Možná tu mají lidi mozek a snaží se dotyčnému vysvětlit,  ze je to fakt debilní nápad. Ale kdo chce kam...

[/citace]

Jak debilni? Tady pise kluk rok 2024: https://www.cestujlevne.com/cest...valky-3908

a dalsi jinde mi napsal ze tam byl ted opakovane na Sibiri :) Ono zase pokud tam clovek nedela problemy, oni nevedi kdo jsi a ani te neresi. Paradoxne treba proverovali lidi ze Slovenska po priletu do Moskvy a to 4 hodiny. Takze nekdy i pozemni cesta muze byt lepsi volba.

A nekde v prirode, uz vubec te nikdo nehleda. Dulezite je emigracni a pak nechodit do krizku s policii.

0 Citovat

mxp napsal(a):

Kdo by si chtěl vyrazit na prodloužený víkend do Petrohradu, tak teď v dubnu má celkem slušný ceny (~400 ) Pegasus z Mnichova.

Co z Evropy uz litaj lety zase? Ja mel za to ze z EU snad jedine s prestupem napr let do Istanbulu, prestup a pak do Petrohradu. Zatim se mi ale vic zamlouva pozemni cesta, mam levnej vlak a uvidim podle dalsich osob, kdo by jel ale dik za info :) 

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Jasně že lidi na příroda jsou v pohodě, ale stejně ať chceš nebo nechceš, tak budeš muset více či méně interagovat se státní mocí a stačí narazit na nějakého paranoidního velitele bezpečnostních složek někde v prdeli v Jakutsku, který se bude chtít blýsknout a může být velký problém. Ale ať si každý jede kam chce. 

Byl jsem takhle v roce 2017 v Íránu, úplně jiná doba, dohoda s EU a tak, nebyli jsme jako Češi vnímáni jako nepřátelé a přesto ta přítomnost toho režimu na každém rohu nebyla zrovna příjemná. Tajní na každém rohu, v bazaru v Teheránu, ve vlaku, kolem různých památek nebo prostě náhodně v ulicích. Nikdo z nich se k nám nechoval nepřátelsky, jen se prostě až moc detailně vyptávali na různé věci na které by se běžný kolemjdoucí rozhodně neptal. Místní je poznali na 100 metrů daleko a vyhýbali se jim. Jinak samozřejmě památky, příroda, lidé, všechno bylo skvělé jeden z mých nejlepších tripů. 

Na druhou stranu, když se nás pokoušeli několikrát podělat taxikáři, tak stačilo jen pohrozit policajtama (kteří v Teheránu nikdy nebyli daleko) a instantně zkrotli.

Ale prostě ten divný pocit, co s tebou bude, když se tam nějak znelíbíš tomu režimu, pocit, do jaké míry jsi sledovaný na každém rohu a tak. 

Každopádně v posledních letech už bych tam nejel ani náhodou.

Vidis a ty mas tento problem a tady Baronka Prasilova z youtube, tam vesele jezdi a lidi ji maji radi :) Potom vezme kamosku jeste mimo Iran do Afghanistanu a jak tam maji radost ze dvou holek :) 

Iranu byla do posledni chvile, jeste rikala, ze uz zavreli prechody a uz utocej, ale ze jeste mrkne pamatku :) 

0 Citovat

mxp napsal(a):

[citace="tuna "]

Ano, to jsem myslel. Případně si nechat vystavit MIR kartu od YooMoney ještě před odjezdem.

[/citace]

Ano o to jsem cetl! Planuji vyzkouset :) 

0 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Domluvím se rusky a mám ráda vodku.

Už nikoho nehledej, Rusko je můj sen. 

Super! Dame sraz, jeste me pise jeden clovicek, takze muzeme klidne jet ve trech a bude sranda :D 

1 Citovat

Crainer napsal(a):

To mě baví, když se někdo ohání rusofobií. Nikdo netvrdí, že tam není krásná příroda a že tam jsou i dobrý lidi. Zapomněl jste ještě dodat "a co USA, hmmm?" 😁 Lidem jako vy nedochází jeden poněkud podstatný rozdíl. Ať se vám to líbí nebo ne, USA jsou (pořád ještě) náš spojenec. Rusko naši zemi výhradně bombarduje útočnou rétorikou, primitivními poznámkami na úrovni středoškolského šikanátora, překrucováním historie a dezinformační válkou. To oni nás dali na seznam nepřátelských zemí. Problém západu obecně je, že na tu situaci, kdy to není otevřená válka, neumíme pořádně reagovat. Tolik k rusofobii. Ne, je to zdravý rozum a zkušenost.

16 Citovat

Jet do Ruska znamená podporovat agresora. Pokud s tím nemáš problém, klidně si jeď. Já bych tam s tímto vědomím nemohl být ani minutu.

27